PDC WK: North, Long en Payne winnen eerste ronde

Dag drie van het wereldkampioenschap darts van de PDC. Danny Noppert vanmiddag speelt zijn tweederondepartij tegen Max Hopp. Michael van Gerwen speelt in de avond tegen Alan Tabern. Eerst zijn er in de middag nog drie andere wedstrijden zonder landgenoten. 

Richard North 3-2 Robert Marijanovic (R1)

North is de nummer elf van de Pro Tour Order of Merit en Marijanović mag aan het WK meedoen via de Duitse Superleague. Marijanovic kwam op 0-2, maar vergat de set binnen te halen. North brak terug, maar op 2-2 was het toch de Duitser die alsnog via een 64-finish de eerste set binnen haalde. Het werd 2-0 in sets en Marijanovic kwam 2-1 voor in de derde set. North bleef in het wiel en kwam gelijk. In de beslissende leg gooide hij 68 uit om de set te pakken en in de wedstrijd te blijven. 

Ook in de vierde set kwam Marijanovic 2-0 voor. North gooide echter 136 en 84 uit om op 2-2 te komen. De Engelsman pakte alsnog de vierde set met 3-2. In de beslissende set nam North het over. In de derde leg brak hij Marjianovic met een dertiendarter en een leg later maakte North het af. De Engelsman mag vrijdag terugkomen voor de tweede ronde tegen Steve West. 

De cijfers bij North - Marijanovic. (bron: PDC)
De cijfers bij North - Marijanovic. (bron: PDC)

Mickey Mansell 1-3 Jim Long (R1)

Een felicitatie voor iedereen die deze partij heeft kunnen uitzitten. Long verslaat Mansell met 3-1 in sets. De Canadese debutant won met 75,33 gemiddeld. Mansell kwam 'slechts' tot 74,45 gemiddeld. Long treft in de tweede ronde Benito van de Pas. 

Cijfers bij Mansell - Long. (Bron: PDC)
Cijfers bij Mansell - Long. (Bron: PDC)


Josh Payne 3-2 Jeff Smith (R1)

Josh Payne mocht als achtste van de Pro Tour Order of Merit naar het WK, terwijl Jeff Smith het Noord-Amerikaans kampioenschap won. Smith had aan één break voldoende om de eerste set te pakken (3-1). Met dezelfde cijfers pakte Payne de tweede set. Bij Smith was het beste leek er echter af. Met twee dertiendarters kon Payne de derde set met 3-0 veroveren. 

Payne ging in set vier vrolijk verder en brak Smith direct. De Canadees gaf nog een teken van leven en brak terug. Het werd 2-2 en Smith gooide zowaar 52 uit om de vierde set te pakken. In de vijfde set gaf Smith niet meer thuis en via dubbel twee won Payne de beslissende set met 3-0. Zondag is Dave Chisnall de tegenstander van Payne in de tweede ronde. 

Cijfers Payne - Smith. (Bron: PDC)
Cijfers Payne - Smith. (Bron: PDC)