Biatleet Fourcade oppermachtig op achtervolging Hochfilzen

Biatleet Martin Fourcade heeft tijdens de World Cup in het Oostenrijkse Hochfilzen de achtervolging gewonnen. De Fransman nam vroeg de leiding in handen en stond die vervolgens geen moment meer af.

Johannes Thingnes Bø mocht dankzij zijn winst in de sprint als eerste vertrekken en kwam dan ook als eerste bij de schietbaan, gevolgd door Martin Fourcade en Benedikt Doll. Bø begon foutloos en vertrok dus als eerste, gevolgd door de Duitser en de Fransman. Bø arriveerde ook als eerste bij de tweede schietbeurt, maar daar ging hij ineens drie keer de fout in, allemaal aan de rechterkant van het doel. Fourcade schoot foutloos en nam de leiding over, Doll volgde met één fout op plek twee. Bø moest achter een groepje van vier man aansluiten op plek zeven, bijna 40 seconden achter Fourcade.

Fourcade arriveerde ruim als eerste bij de derde schietbeurt en trof vijf keer doel, waarna Doll kon aanleggen, gevolgd door vijf anderen. Van de achtervolgers bleven er slechts twee foutloos: Vetle Sjåstad Christiansen en Arnd Peiffer mochten een halve minuut na Fourcade de op één na laatste ronde in, Doll, Antonin Guigonnat, Alexander Loginov, Lukas Hofer en Bø volgden bijna een minuut later.

Fourcade mocht als eerste aanleggen voor de laatste schietbeurt en deed dat op uiterst overtuigende wijze: vijf keer raak en zonder val of pech was de zege binnen. Acht man streden daarachter om de tweede plek, maar alleen Christiansen en Peiffer bleven foutloos en dus streden zij om plek twee. Guigonnat dacht daar overigens ook nog even om mee te doen, maar bedacht zich net op tijd dat hij de strafronde in moest en dus kon hij nog net rechtsomkeert maken.

Fourcade kwam uiteraard niet meer in gevaar en boekte zijn tweede zege van het jaar, Peiffer schudde Christiansen van zich af en eindigde als tweede, waarbij de Noor toch kon juichen: zijn eerste World Cup-podium was een feit.