PSV geeft vrouwen Achilles'29 stevig klop, tienertopscorer Smits weer op dreef

Het zit Achilles'29 niet echt mee. De beloften gingen deze week met een wat onfortuinlijke 20-0 onderuit, de vrouwen verging het vrijdagavond in de Eredivisie niet veel beter: 1-9 tegen koploper PSV.

Vooral in de twintig minuten voor rust sloeg PSV met vijf goals hard toe. Achilles kwam door een eigen goal van Janou Levels nog op het scorebord, hoewel de 18-jarige haar fout wel goedmaakte door de 1-7 te scoren. Maddy Williams was verder nog goed voor een hattrick bij de Eindhovense dames.

sc Heerenveen kreeg bezoek van FC Twente, waar de 18-jarige Joëlle Smits weer eens op dreef was. De tienertopscorer was na één en anderhalf uur trefzeker en zorgde zo voor de 0-2 eindstand. Ajax won op bezoek bij Excelsior Barendrecht met 0-6, onder meer door een hattrick van Eshly Bakker en twee goals van Ellen Jansen.

VV Alkmaar stond na tien minuten thuis al met 2-0 voor tegen ADO Den Haag, maar de bezoeksters kwamen na een uur op gelijke hoogte, waarna Allyssa Daal twee minuten voor tijd de 2-3 scoorde.