Biatlete Mäkäräinen slaat weer toe

Biatlete Kaisa Mäkäräinen heeft haar derde overwinning van het nog uiterst jonge World Cup-seizoen al te pakken. In het Oostenrijkse Hochfilzen won de Finse de achtervolging - 10 kilometer, vier schietbeurten - nadat ze een week eerder in Pokljuka al de sprint en achtervolging pakte.

Door haar winst in de sprint mocht Dorothea Wierer als eerste vertrekken, maar de Italiaanse kreeg Mäkäräinen wel gelijk achter zich aan. Wierer kon tot de eerste schietbeurt knap bij de Finse blijven, maar moest door twee missers afhaken. Ekaterina Yurlova-Percht bleef foutloos en nam zo de leiding over, met Mäkäräinen en de Slowaakse tandem Anastasiya Kuzmina en Paulina Fialkova achter zich aan.

De koplopers kwamen samen met de tweede schietbeurt aan, waar Mäkäräinen met foutloos schieten de leiding overnam, voor de eveneens foutloze Fialkova en Wierer, die zich terug had gevochten. Die drie kwamen gezamenlijk bij de derde schietbeurt aan, waar ze allemaal één keer de mist in gingen. Monika Hojnisz deed dat niet en de Poolse kon opschuiven naar plek twee, tussen Fialkova en Mäkäräinen/Wierer.

Mäkäräinen en Fialkova begonnen samen aan de laatste schietbeurt, maar Wierer, Hojnisz en Kuzmina sloten al snel aan. Iedereen schoot één keer mis...behalve Hojnisz, die zo verrassend als leidster de slotronde aan mocht vangen. De Poolse werd echter op de hielen gezeten door het door Mäkäräinen aangevoerde groepje en het was de Finse die de turbo stevig aanslingerde. Hojnisz moest eraan geloven, de bij Mäkäräinen afgehaakte Fialkova en Wierer kwamen er ook overheen in die volgorde kwamen ze over de finish, met de verslagen Hojnisz op plek vier.

Om 14.45 uur gaan de mannen van start, zoals gewoonlijk live op Eurosport.