Skeletonster Lölling domineert op thuisbaan, Bos weer 9e

Skeletonster Jacqueline Lölling heeft op haar thuisbaan in Winterberg met overmacht gewonnen. De 23-jarige Duitse winnares van olympisch zilver in Pyeongchang was in beide runs de snelste en deed dat met flink verschil. Kimberley Bos eindigde op de negende plek, net als een week eerder in Sigulda.

Na één run was al duidelijk wie de beste was, maar achter Lölling was het uitermate spannend: Elena Nikitina gaf 0,34 seconden toe en stond tweede, de Russische werd op één honderdste gevolgd door de Duitse Tina Hermann en die had op haar beurt ook maar één honderdste van een seconde op de Oostenrijkse Janine Flock. Kimberley Bos stond op 0,75 seconden op de achtste plek, samen met de Canadese Jane Channell.

Bos zag in de tweede run zowel de Russin Yulia Kanakina als de Duitse Sophia Griebel langszij komen, maar Channell was dan weer langzamer en dus eindigde de Nederlandse op de negende plek. Flock bleef vervolgens 0,03 seconden achter Hermann steken, maar startraket Nikitina liet net iets teveel liggen en eindigde één honderdste achter Flock, die zo alsnog het podium op mocht. Lölling was met afstand de beste: ze plakte er nog eens drie tienden bij en won met 0,67 seconden voorsprong op Hermann.