FOK! Wat een weer: overdag zonnig en zeer koud

Hohoho!  

Eigenlijk verliep de dag zoals ik hem al had voorzien. Bijna dan, want dat er plaatselijk wat vlokjes sneeuw zijn gevallen had ik niet direct voorzien. De aanvoer kwam vanuit Duitsland en de bewolking was toch dik genoeg voor wat heel lichte (mot)sneeuw. Het was zeker niet uitgebreid, maar slechts lokaal. In het westen en ook deels zuiden scheen de zon echter geregeld en werd het nog een aardige dag. Koud is het echter nog steeds.

Vandaag is het dan een deel van de dag vrij zonnig. Later in de middag neemt de bewolking geleidelijk aan toe op nadering van een aanval op de koude lucht. In de avond kan er in Zeeland wat lichte neerslag vallen. Ik denk korte tijd natte sneeuw en héél misschien ijzel. Vrij snel loopt het kwik daar op en wordt het gewoon regen.

In de nacht naar zondag valt er overal wel wat neerslag. Ook hiervoor geldt voor de meeste gebieden: eerst wat sneeuw of misschien ijzel, later regen. Alleen in het noordoosten kan het even wit worden door sneeuw. Waarom niet elders? Ik verwacht dat de intensiteit niet heel groot zal zijn, hooguit een paar mm. Voor een echte brute overgang heb je een veel actiever front nodig. Daar is nu niet echt sprake van. Ik verwacht geen grote problemen voor het verkeer. Mede omdat het gros van de neerslag in de nacht valt.

Op de zondag zelf is het grotendeels bewolkt, maar meest droog. Dat zien we ook aan het kwik. Ligt die morgen nog op 0 a +1 graad, zondag alweer +4 tot +7 graden. De wind waait eerst uit het zuidoosten, maar draait daarna naar het zuidwesten.

Fijn weekend.  

Helder weer op het water (Foto: Interpretatie)
Afgelopen week was het soms mooi helder. Zoals hier op het water. (Foto: Interpretatie)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!