Clement stopt met wielrennen vanwege lichamelijke klachten

Stef Clement beëindigd zijn actieve wielerloopbaan. De 36-jarige renner uit Breda onderbrak in mei wegens lichamelijke klachten zijn voorbereiding op de Tour de France en kwam sindsdien niet meer in actie.

Clement begon in 2003 zijn professionele sportieve carrière bij de Van Hemert Groep en reed vervolgens bij het Rabobank Continental Team, Bouygues Telecom, Rabobank, Belkin, IAM Cycling en Team LottoNL-Jumbo. Op zijn palmares staan vier nationale titels tijdrijden. In 2007 won hij in die discipline brons op het WK in Stuttgart. De door ploeggenoot Primoz Roglic gewonnen Ronde van Romandië blijkt nu Clements laatste optreden als profwielrenner te zijn geweest.

Clement blijft wel actief voor zijn huidige ploeg Team Jumbo-Visma. Hij zal zich onder meer bezig gaan houden met voeding en promotie.

"Het is niet de manier waarop ik mijn carrière had willen afsluiten. Vijftien jaar lang was dit mijn passie, hobby en werk ineen. Ik kijk er met trots op terug en heb meer bereikt dan ik ooit voor mogelijk hield", reageert Clement. "Als je niet zeker weet of een comeback verantwoord is, bekijk je alternatieven. Nadat het team me deze functie aanbood, heb ik een verstandskeuze gemaakt. Ik ben de ploeg dankbaar voor deze mogelijkheid en ik kijk ernaar uit om die nieuwe weg in te slaan."