3FM Serious Request start woensdag in Hengelo

Het jaarlijkse 3FM Serious Request maakt dit jaar een metamorfose door. Geen Glazen Huis meer maar dj’s die kris-kras door Nederland trekken en langs gaan bij initiatiefnemers die zich inzetten voor in totaal drie goede doelen waarvoor dit jaar ingezameld wordt. Mark en Rámon, één van de 3 dj duo’s die de barre tocht aangaan, strikken de wandelschoenen woensdagochtend in Hengelo bij Metropool.

Vanaf 7 uur ’s ochtends is Metropool open voor publiek. Men kan terecht in het Muziekcafé voor een kop koffie of thee. Ook worden er ontbijtpakketjes verkocht, burgemeester Schelberg van Hengelo helpt met de verkoop. De opbrengst hiervan gaat volledig naar 1 van de drie goede doelen: reanimatie in Nederland, bescherming tegen natuurgeweld of noodhulp bij oorlog en conflicten. Het Rode Kruis zorgt ervoor dat het geld juist wordt besteed.

Mark en Rámon starten hun tocht voor Serious Request Lifeline in het oosten van Nederland niet alleen. Ze worden vergezeld door Henk-Jan en Erik van Bökkers die voor vertrek enkele nummers zullen spelen in het Muziekcafé. Tussen 9 en 9:30 worden de eerste meters gemaakt. Vervolgens gaat het gezelschap langs bij verschillende initiatiefnemers door heel Nederland om uiteindelijk na zes dagen aan te komen in Utrecht bij het 3FM Serious Request hoofdkwartier in Tivoli. Je eigen actie aanmelden kan nog steeds via de website van 3FM.

Omdat er geen Glazen Huis is, zijn er ook geen brievenbussen. Er is wél een chequebox van Het Rode Kruis bij Metropool deze ochtend in Hengelo. Daar kun je dus ook cash geld komen brengen. Maar veel handiger is dat je direct kan pinnen bij de 3FM-dj's die door het land lopen! Het aanvragen van platen tegen betaling kan ook nog steeds.

Het Muziekcafé is deze ochtend geopend vanaf 7:00 uur en sluit de deuren om 10:00 uur.