Metro Exodus komt een week eerder uit

Deep Silver en 4A kondigen aan dat Metro Exodus na vijf jaar in ontwikkeling goud is gegaan en een week eerder dan verwacht zal verschijnen. Het derde deel in de Metro-saga verschijnt nu op 15 februari 2019, voor de Xbox One, PlayStation 4 en pc.

"Onze fans hebben geduldig gewacht op Metro Exodus sinds we de titel op E3 2017 hebben aangekondigd", zegt Klemens Kundratitz, CEO van Deep Silver. "We hadden de releasedatum eerder uitgesteld om ervoor te zorgen dat 4A Games de tijd had om hun ambitieuze visie voor het spel te leveren, maar nu zijn we verheugd om te bevestigen dat Metro Exodus goud is gegaan en we de releasedatum vooruit kunnen brengen naar 15 februari 2019."

Om dit nieuws te vieren onthult Deep Silver de introductie van het spel. Deze intro is gemaakt door de in Santa Monica gevestigde studio Elastic, de bekroonde makers van enkele van bekende titelreeksen van de afgelopen jaren, waaronder Game of Thrones en Westworld. Deze introductie van de game wordt begeleid door een originele compositie van Alexey Omelchuk, componist van de Metro-serie.