Vecht tegen vrienden en vreemden in Pokémon GO

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat de Trainer Battles in Pokémon GO in aantocht waren. Vannacht zijn ze dan eindelijk live gegaan en vanaf nu kun je het dus opnemen tegen je vrienden en vreemden in spannende wedstrijden wie het snelst op zijn of haar scherm kan tikken.

Tik rechtsonder op de dichtstbijzijnde Pokémon om het Nearby-venster te openen. Hier vind je voortaan ook het tabblad Battle. Tik hierop om het in een trainingswedstrijd op te nemen tegen de teamleiders Blanche, Candela of Spark. Of laat een trainer die je in het wild tegenkomt de QR-code scannen – of scan de zijne – om een gevecht te initiëren.

Een andere mogelijkheid is om via het Friends-menu je Best en Ultra Friends uit te dagen. Je vindt deze optie tussen de mogelijkheid om een gift te versturen en Pokémon te ruilen. Om te vechten hoef je niet bij elkaar in de buurt te zijn, al kan dit voor de eventuele lag wel handig zijn.

Om te laten zien hoe Trainer Battles in Pokémon GO in zijn werk gaan, is DJMO zo vriendelijk geweest om onderstaande video te maken.