'Jagex werkt aan RuneScape actie-RPG'

RuneScape is nog altijd de grootste en meest geüpdatete free-to-play MMORPG. De game is in normale en Old-School variant beschikbaar voor Windows, Linux, macOS en zelfs met cross-play op smartphones te spelen. Nu lijkt het erop dat er ook een actie-RPG van RuneScape in de maak is bij ontwikkelaar Jagex.

Hier kwamen ze bij Wccf Tech achter toen ze op LinkedIn aan het speuren waren. Op het profiel van Nathan Richardsson is namelijk te zien dat hij recentelijk als Executive Producer op dit nog onaangekondigde project is gezet. Volgens zijn profiel werkt hij aan “een onaangekondigde Runescape Action Role Playing Game. En aan wereldverovering, uiteraard.”

Deze summiere beschrijving laat nog genoeg ruimte voor speculatie. Want wordt het vertrouwd RuneScape met alleen andere combat, of gaan ze echt helemaal de andere kant op en laten ze alle MMO-eigenschappen varen? Het zou ook nog mogelijk kunnen zijn dat Jagex met een actie-RPG de consolemarkt op wil, waar dat soort games over het algemeen goed in de smaak vallen. Wellicht dat een officiële aankondiging niet lang op zich laat wachten.

RuneScape actie rpg