CSKA wint wéér van Real Madrid, maar ligt uit Europees voetbal

In de groepsfase van de Champions League zowel uit als thuis winnen van Real Madrid, dan ben je toch wel een ronde verder of sta je op z'n minst toch wel in de Europa League. Niks is echter minder waar voor CSKA Moskou: de ploeg klopte Real Madrid twee keer, maar eindigde als vierde in groep G en is dus zelfs helemaal klaar in Europa.

In oktober wonnen de Russen thuis al met 1-0 van De Koninklijke, woensdagavond won de ploeg in Madrid zelfs met 0-3, dankzij goals van Fyodor Chalov, Georgi Shchennikov en Arnor Sigurdsson. Het mocht niet baten: Viktoria Plzen won thuis met 2-1 van AS Roma - de goals van Jan Kovarik (Plzen), Cengiz Ünder (Roma) en Tomas Chory (Plzen) vielen allemaal tussen de 62e en 72e minuut - en kwam daardoor net als CKSA op zeven punten uit, maar eindigde op onderling resultaat als derde. Real Madrid gaat met twaalf punten als groepswinnaar door, samen met AS Roma (9 punten).

In groep E was al duidelijk dat Bayern München en Ajax een ronde verder waren, en na de spectaculaire 3-3 in de Arena doet Bayern dat met veertien punten als groepswinnaar, voor Ajax (12 punten). Benfica sloot af met 1-0 winst tegen AEK Athene en eindigt zo met zeven punten als nummer drie, terwijl de Grieken klaar zijn in Europa.

Manchester City was in groep F al zeker van de volgende ronde en dankzij de 2-1 zege op 1899 Hoffenheim, met twee goals van Leroy Sané, is ook de groepswinst een feit: dertien punten. Olympique Lyon speelde in Oekraïne dankzij een goal van Nabil Fekir met 1-1 gelijk tegen Shakhtar Donetsk en is met acht punten ook door. De Oekraïners gaan met zes punten de Europa League in, Hoffenheim (3 punten) is klaar.

De kaarten in groep H waren al min of meer verdeeld: Juventus en Manchester United waren door, Valencia zou naar de Europa League gaan en Young Boys was uitgeschakeld. De Zwitsers wonnen dankzij twee goals van veteraan Guillaume Hoarau met 2-1 van Juventus, Valencia klopte United met dezelfde cijfers. Juve wint de groep zo met twaalf punten, twee meer dan de Engelsen. Valencia eindigt met acht punten, Young Boys met vier.