Politie zoekt getuigen gewelddadige straatroof

De politie zoekt getuigen van een straatroof op de Ferdinand Bolstraat in Amsterdam. Dinsdagmiddag, rond 16:15 uur, liep een 58-jarige man van een winkel op de Ferdinand Bolstraat richting de bank om een kasstorting te doen. Ter hoogte van de Van Ostadestraat werd hij met geweld overvallen door twee mannen. Nadat ze hem het geld afhandig gemaakt hadden, vluchtten de twee te voet richting de Ruysdaelkade. Op de kruising van de Van Ostadestraat en de Dusartstraat stapten ze in een geblindeerde zwarte Volkswagen Golf en gingen er vandoor richting de Rustenburgstraat. 

Dader één is circa 1,70 meter lang, tussen de 16 en 20 jaar en donker getint. Hij had zwart haar, een smal postuur en droeg een zwarte jas met capuchon. De tweede dader was circa 1.85 meter lang, had een gemiddeld postuur, was ook donker getint met zwart haar. Hij droeg een blauwe  jas met rode, witte en blauwe strepen op de schouders. 

De politie sluit niet uit dat de daders met voorkennis handelden. De daders hielden zich vermoedelijk al rond 15:00 uur op in de omgeving van de Ferdinand Bolstraat en de Van Ostadestraat. De recherche onderzoekt de camerabeelden in de buurt van de overval. Getuigen van de overval kunnen zich melden op 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem.