Nederland verliest met grote cijfers van Noorwegen op EK handbal

Op het EK handbal heeft Nederland met 29-16 verloren van Noorwegen. Voor Oranje was dit de vijfde keer op een rij dat op een toernooi verloren werd van de Noorse handbalsters.

Kort voor de wedstrijd was er positief nieuws met betrekking tot Nycke Groot. De aanvoerster was voldoende hersteld van een migraineaanval die ze in de wedstrijd tegen Roemenië gekregen had na een botsing met Debbie Bont.

Nederland begon zwak aan de wedstrijd en stond binnen enkele minuten al met 5-0 achter. Het eerste doelpunt voor Oranje kwam pas na zeven minuten op het scorebord. De verdediging en vooral de aanval van Nederland was erg slordig. Bij rust was het 15-7 voor de effectieve Noorse handbalsters.

In de tweede helft hetzelfde beeld. Nederland slordig bij het afmaken en Noorwegen wist via snelle tegenaanvallen te scoren. Met het oog op de cruciale wedstrijd van morgen gaf bondscoach Helle Thomsen enkele basisspeelsters rust.

Morgen speelt Nederland de laatste wedstrijd in de hoofdronde. Duitsland is dan om 21.00 uur de tegenstander. Om door te stromen naar de halve finale is minimaal een gelijkspel nodig. Bij verlies heeft men plaatsing niet meer in eigen hand.