Het WK darts gaat beginnen en jij kunt een set darts winnen!

Donderdag 13 december is het zo: het wereldkampioenschap darts gaat beginnen! In het Londense Alexandra Palace strijden maar liefst 94 mannen en twee vrouwen om de wereldtitel, voor het eerst in de geschiedenis zonder de nu écht gestopte Phil Taylor.

Jeffrey de Zwaan en Nitin Kumar trappen het toernooi donderdag om 20.00 uur Nederlandse tijd af en natuurlijk is over dat alles ook op FOK! de nodige rumoer. In het Dartsforum kun je net als vorig jaar laten zien dat jij de grootste kenner bent, maar dit keer kun je er zelfs iets mee winnen! Webwinkel Darts Warehouse heeft FOK! twee sets tungsten darts ter beschikking gesteld, en zoals de kenner weet is tungsten hét materiaal waar topdarts mee gemaakt worden.

'Twee sets?', denk je wellicht. Ja, dat klopt! We hebben namelijk niet één, maar twee spellen waar je op het forum kunt tonen dé kenner te zijn. Ten eerste hebben we het Voorspelspel en de naam zegt het al een beetje: het gaat om het voorspellen van de uitslagen. Vul van alle wedstrijden de uitslagen in, inclusief setstanden, beantwoord nog een paar bonusvragen en zorg dat je meer punten bij elkaar scoort dan de rest. Voor vragen kun je uiteraard altijd in het topic terecht.

Ten tweede hebben we het onvolprezen Nostradamusspel, wat onder meer tijdens de Olympische Spelen en de Tour de France al een groot succes bleek. Het idee is vrij simpel: geef antwoord op een hele reeks vragen, variërend van 'Wie wint deze wedstrijd?' tot 'Hoe vaak stuiteren er pijlen van Benito van de Pas uit het bord?'. Een beetje geluk, een beetje kennis, een beetje lol en aan het einde wordt de winnaar gekroond tot kenner. Ook daar kun je voor vragen uiteraard in het topic terecht.

De finale van het WK wordt op 1 januari gespeeld en dan zal dus ook duidelijk worden wie de sets tungsten darts van Darts Warehouse opgestuurd krijgt. Wellicht ten overvloede, maar omdat het geen kwaad kan: de deadline voor het Voorspelspel ligt op donderdag 20.00 uur, net als die voor de eerste Nostradamusvragen. De antwoorden kun je in de betreffende topics posten, let ook op dat er na elke ronde natuurlijk weer nieuwe voorspellingen ingevuld moeten worden.

Game on!

Update 17.10 uur
Jeffrey de Zwaan en Nitin Kumar zullen druk bezig zijn met het opwarmen, ingooien en wat er allemaal nog meer bij hoort: over een kleine drie uur begint het WK! Dat betekent dat je nog een kleine drie uur de tijd hebt om je voorspellingen op het forum door te geven en kans te maken op een fraai setje darts van Darts Warehouse.

Wie volgt Rob Cross op? (Bron: YouTube)