23 paarden in beslag genomen in onderzoek faillissementsfraude

De FIOD heeft gisteren drie aanhoudingen verricht in een strafrechtelijk onderzoek naar faillissementsfraude en witwassen. Verdachten zijn twee mannen van 53 en 30 jaar en een 47-jarige vrouw uit Geldermalsen en Tiel. Er zijn doorzoekingen gedaan in twee woningen en twee bedrijfslocaties in Geldermalsen en Tiel. Daarbij is beslag gelegd op de administratie, een woning, bankrekeningen, auto’s, 23 stamboekpaarden, Rolex-horloges en sieraden. Ook zijn 2 vuurwapens gevonden, die zijn overgedragen aan de politie.

De FIOD is het onderzoek gestart na een melding van een curator. Beide mannen hebben in het zicht van een faillissement vermoedelijk ruim 850.000 euro onttrokken aan hun bedrijf en hierbij diverse crediteuren benadeeld. De gelden werden vermoedelijk contant uit de ondernemingen opgenomen. De verdachten hebben de administratie van het bedrijf vermoedelijk laten verdwijnen zodat de curator niet meer in staat is om de boedel op een juiste manier af te wikkelen.

Op naam van de vrouw staat veel bezit geregistreerd, zoals auto’s, onroerend goed en paarden. Zij heeft slechts een beperkt inkomen en is niet in staat al dit vermogen aan te schaffen en te onderhouden. Vermoedelijk heeft de vrouw het vermogen aangeschaft met crimineel verkregen geld en maakt zij zich schuldig aan witwassen.

Tijdens de doorzoekingen heeft de politie bijstand verleend bij de inbeslagneming van de paarden. Ook zijn speurhonden van politie en Douane ingezet.

23 paarden in beslag genomen in onderzoek faillissementsfraude (Foto: FIOD)
23 paarden in beslag genomen in onderzoek faillissementsfraude (Foto: FIOD)