NFL: Sensationale touchdown in slotseconden helpt Dolphins langs Patriots, Rams verslagen

De Miami Dolphins hebben in de NFL een sensationale zege geboekt. De ploeg speelde thuis tegen de New England Patriots en sleepte in de allerlaatste play van de wedstrijd de winst uit het vuur: 34-33.

Na vooral een tweede kwart vol actie stond het halverwege 21-27 voor de Patriots. Brice Butler bracht de Dolphins met een 23-yard touchdown na een pass van quarterback Ryan Tannehill langszij (28-27), maar Patriots-kicker Stephen Gostkowski trapte twee field goals raak. De laatste ging met 16 seconden op de klok tussen de palen door en dus hadden de Dolphins nauwelijks nog tijd. Dat was echter genoeg: de bal kwam na een paar fraaie acties bij running back Kenyan Drake terecht en hij toverde een wonderbaarlijke 69-yard run uit zijn benen, waarmee hij de Dolphins in de allerlaatste play alsnog de winst bezorgde.

Het wonder van Miami (Bron: YouTube)

Kansas City Chiefs - Baltimore Ravens
De Kansas City Chiefs moesten alles uit de kast trekken om thuis te winnen van de Baltimore Ravens. Halverwege stond het 10-17 en door een touchdown van John Brown in het vierde kwart leken de Ravens te winnen. Damien Williams werd echter bereikt door Chiefs-quarterback Patrick Mahomes en maakte er een touchdown van: 24-24. In overtime wonnen de Chiefs dan alsnog, doordat Harrison Butler vanaf 35 yards een field goal scoorde.

Tampa Bay Buccaneers - New Orleans Saints
Net als de Chiefs staan de New Orleans Saints nu op een record van 11-2. De ploeg won op bezoek bij de Tampa Bay Buccaneers met 14-28, vooral dankzij een dominant vierde kwart: quarterback Drew Brees scoorde zelf een touchdown, Mark Ingram II plakte er nog één aan vast en een field goal van Wil Lutz maakte de comeback compleet - halverwege leidden de Buccaneers nog met 14-3. Na de Chiefs en de Los Angeles Rams zijn de Saints nu als derde ploeg zeker van een plek in de play-offs.

Dallas Cowboys - Philadelphia Eagles
Het duel tussen de Dallas Cowboys en de Philadelphia Eagles werd een fraaie dans tussen quarterback Dak Prescott en wide receiver Amari Cooper van de Cowboys. Na drie kwarten stond het 9-6 voor de Cowboyws, waar Prescott zijn teamgenoot Cooper in het vierde kwart twee keer bereikte voor een touchdown. De Eagles hielden echter gelijke tred en met 23-23 was er overtime nodig. Daarin wonnen de Cowboys alsnog, en je raadt het al: de beslissende score kwam van een touchdown pass van Prescott op Cooper, 29-23.

Cowboys - Eagles (Bron: YouTube)

Chicago Bears - Los Angeles Rams
De Rams waren al zeker van een plek in de play-offs, maar op bezoek bij de Chicago Bears ging het toch even niet lekker. De Bears wonnen met 15-9 in een duel met één touchdown: quarterback Mitchell Trubisky bereikte Bradley Sowell in het derde kwart en hielp de Bears daarmee aan de uiteindelijk winnende score. Voor de Rams was het in dertien wedstrijden pas de tweede nederlaag.

Cleveland Browns - Carolina Panthers
De Cleveland Browns waren in de afgelopen twee seizoenen rot- en rotslecht, maar nu gaat het eigenlijk best lekker en dat is voor een groot deel te danken aan rookie-quarterback Baker Mayfield. Hij nam het in de eerste wedstrijd over en sindsdien heeft men niet meer teruggekeken. Thuis wonnen de Browns zondagavond met 26-20 van de Carolina Panthers, onder meer dankzij een touchdown pass van Mayfield op Jarvis Landry over 51 yards. Mayfield, die weer een paar prachtige passes uit de hoge hoed toverde, heeft nu in zijn eerste tien NFL-wedstrijden minstens één touchdown pass gegooid en is pas de derde quarterback ooit die dat in de NFL voor elkaar heeft gekregen.

Baker Mayfield's avond (Bron: YouTube)

Oakland Raiders - Pittsburgh Steelers
De Rams, Chiefs en Saints zijn lekker bezig, de Oakland Raiders bakken er dit jaar weinig van. Toch boekten ze zondag een knappe zege: de Pittsburgh Steelers werden met 24-21 verslagen, pas de derde overwinning van het jaar. Met nog geen halve minuut op de klok gooide quarterback Derek Carr een pass naar Derek Carrier, die er een touchdown van maakte. De Raiders kwamen zo op het laatste moment op voorsprong: 24-21, wat de eindstand bleek nadat Steelers-kicker Chris Boswell bij een poging om het met een field goal gelijk te trekken uitgleed.

Uitslagen NFL zondag
Buffalo Bills - New York Jets 23-27
Cleveland Browns - Carolina Panthers 26-20
Green Bay Packers - Atlanta Falcons 34-20
Houston Texans - Indianapolis Colts 21-24
Kansas City Chiefs - Baltimore Ravens 27-24 OT
Miami Dolphins - New England Patriots 34-33
Tampa Bay Buccaneers - New Orleans Saints 14-28
Washington Redskins - New York Giants 16-40
Los Angeles Chargers - Cincinnati Bengals 26-21
San Francisco 49ers - Denver Broncos 20-14
Arizona Cardinals - Detroit Lions 3-17
Dallas Cowboys - Philadelphia Eagles 29-23 OT
Oakland Raiders - Pittsburgh Steelers 24-21
Chicago Bears - Los Angeles Rams 15-6