Van Bommel wil Champions League met opgeheven hoofd verlaten

Voor PSV staat dinsdagavond in de Champions League niets meer op het spel; de ploeg is al uitgeschakeld. Toch wil trainer Mark van Bommel met een zege op Internazionale afscheid nemen van het miljoenenbal.

"We hebben echt hele grote stappen gezet", blikte Van Bommel tijdens de persconferentie terug op een - toch wel - mislukte Champions League-campagne. PSV zat met FC Barcelona, Tottenham Hotspur en Inter Milan in een loodzware poule, maar toch was er hoop op een derde plaats. Deze kwam er uiteindelijk niet.

"Als je ziet hoe we daar (tegen BATE, red.) begonnen… Ontzettend nerveus en onwennig en hoe we twee weken geleden tegen Barcelona speelden dan is de ontwikkeling van mijn team enorm geweest. Misschien nog wel groter en sneller dan ik verwacht had. Iedereen weet wat hij in het veld moet doen. Ook als er iemand uitvalt. En ook als staf zijn we gegroeid. Dat is een compliment naar de jongens toe."

Toch is een zege op Internationzale geen uitgemaakte zaak, want de Italianen zijn nog in de strijd om een plekje in de knock-outfase van de Champions League. "Dat maakt het helemaal supermooi om een wedstrijd als deze te spelen", aldus Van Bommel. "Je speelt in een uitverkocht stadion en in omstandigheden waar je als speler van droomt en van leert. Voor Inter is dit een superbelangrijke wedstrijd. Zij moeten een goed resultaat halen anders spelen ze na de winter in de Europa League. Maar wij willen winnen. Het is een uitdaging om de ervaring van morgen weer mee te nemen naar de competitie."