FOK! Wat een weer: kouder en droger

Verspreid over het land komen nog enkele lichte regenbuien voor, vooral in de ochtend. Verder schijnt de zon van tijd tot tijd maar trekken er ook wolkenvelden over. Vanochtend vroeg liggen de temperaturen landinwaarts lokaal nog dichtbij het vriespunt, vanmiddag wordt het ongeveer 8°C. De west- tot noordwestenwind is zwak tot matig, in het noordelijk kustgebied vanmorgen nog enige tijd vrij krachtig tot krachtig.

Komende nacht zijn er naast wolkenvelden ook opklaringen en blijft het op de meeste plaatsen droog. Lokaal ontstaan enkele mistbanken en de minima lopen uiteen van 4°C aan zee tot -2°C in het binnenland. De wind wordt zwak en veranderlijk.

Woensdag lossen de mistbanken in de ochtend op de meeste plaatsen op. Verder zijn er wolkenvelden, breekt hier en daar de zon door en blijft het vrijwel overal droog. De middagtemperatuur wordt ongeveer 5°C. De wind komt geleidelijk uit oost tot noordoost en is zwak tot matig. (Bron: KNMI)

Regen-boog  (Foto: Interpretatie)
Een gedeelte van de regenboog. Rechts zie je heel vaag de dubbele regenboog. (Foto: Interpretatie)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!