Slot volgt Van den Brom op als trainer van AZ

Arne Slot is met ingang van komend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van AZ. Hij volgt John van den Brom op die na dit seizoen vertrekt.

In gezamenlijk overleg hebben Van den Brom en AZ besloten dat er aan het einde van het seizoen een einde komt aan de samenwerking. Het contract van de trainer liep door medio 2019. 

Zodoende komt er een einde aan de periode van de langszittende trainer in de clubgeschiedenis van de Alkmaarders. In september 2014 volgde Van den Brom Marco van Basten op als eindverantwoordelijke bij AZ. 

"Ik ben trots dat ik als langstzittende trainer de boeken in ga", vertelt Van den Brom op de officiële clubwebsite. "De afgelopen vijf jaar heb ik mooie seizoenen beleefd bij AZ. Maar het is nog te vroeg om terug te blikken. Vanaf heden gaat de focus weer op dit seizoen. We gaan er de komende maanden alles aan doen om het seizoen AZ-waardig af te sluiten."


De huidige nummer zes van de Eredivisie meldt dat de duur van het contract van Slot en de verdere invulling van de technische staf in de loop van de tweede seizoenshelft zal worden geprestenteerd. Slot is sinds de zomer van 2017 als assistent werkzaam bij AZ.