Skiester Shiffrin ook één-tegen-één de beste

Het World Cup-seizoen is voor alpineskiester Mikaela Shiffrin nog maar negen wedstrijden oud, maar ze heeft al vijf zeges te pakken. Zondag was ze in het Zwitserse skioord St Moritz ook de beste op de parallelslalom, hoewel ze er wel even voor moest knokken.

In de eerste ronde was Shiffrin veel te sterk voor de Canadese Laurence St-Germain, waarna ze in de achtste finales simpel afrekende met de Noorse Mina Fuerst Holtmann. Een tweede Noorse, Nina Haver-Løseth, zorgde voor wat meer problemen in de kwartfinales, maar ook daar won Shiffrin, waarna Katharina Liensberger eraan moest geloven in de halve eindstrijd.

In de finale stond Shiffrin zo tegenover Petra Vlhova, die was begonnen met simpele winst op de Zwitserse Carole Bissig. In de achtste finales kwam de Canadese Roni Remme niet aan de finish en in de kwartfinales was Vlhova net te sterk voor de Oostenrijkse Stephanie Brunner, waarna ze de Zwitserse thuisfavoriete Wendy Holdener - die olympisch kampioene Frida Hansdotter in de eerste ronde klopte - op 0,02 seconden versloeg.

Vlhova leek in de finale voor een verrassing te zorgen door Shiffrin eindelijk van zich af te schudden, maar niks was minder waar. De Amerikaanse dook de laatste poortjes als een dolle in en vocht zich alsnog naar de winst, 0,11 seconden voor Vlhova. De Zwitsers konden alsnog juichen, want Holdener wist Liensberger te kloppen in de strijd om de derde plek.