Bobsleeër De Bruin crasht opnieuw in geleende slee, Friedrich slaat dubbelslag

Bobsleeër Ivo de Bruin is het World Cup-seizoen begonnen met een weekeinde om snel te vergeten. In een van de Belgische Elfje Willemsen geleende slee crashte hij zaterdag in de tweede run al, zondag ging het in de eerste run - dit keer met remmer Dennis Veenker - opnieuw fout, waarna het duo de tweede run liet voor wat het was.

De winst was net als zaterdag voor grootmeester en olympisch kampioen Francesco Friedrich, die dit keer met Martin Grothkopp achter zich in de slee zat. Het was wel behoorlijk spannend: de Let Oskars Kibermanis leek met remmer Matiss Miknis de winst te pakken, maar het gejuich van de Letse fans werd in de laatste bocht toch een stuk minder toen bleek dat Friedrich uiteindelijk alsnog de winst ging pakken, 0,06 seconden voor Kibermanis.

De derde plek leverde een flinke verrassing op. De Duitsers Christoph Hafer, zondag aan de start met remmer Tobias Schneider, won vorig jaar het Europa Cup-klassement in de twee- en viermansbob en mocht dit weekeinde zijn World Cup-debuut maken. Dat deed hij op indrukwekkende wijze: zijn zevende plek van zaterdag liet hij volgen door een derde plek op zondag, 0,25 seconden achter landgenoot Friedrich.

De eerste run van zondag, met de run - inclusief crash - van De Bruin en Veenker vanaf zo'n 8:35 minuten (Bron: YouTube)