Anna Nooshin meest invloedrijke influencer in Nederland

Anna Nooshin staat op nummer 1 in de eerste editie van DeInfluencer50, de lijst van de meest invloedrijke influencers in Nederland. Dit werd bekendgemaakt op 6 december tijdens het DeMedia100 Diner, waar DeMedia100 2019 werd onthuld; de lijst van de 100 meest invloedrijke mensen in de Nederlandse media. 1200 mensen uit de wereld van media en marketingcommunicatie hebben meegedaan aan het onderzoek dat aan DeMedia100 ten grondslag ligt - uitgevoerd door MediaTest.

Anna Nooshin kwam op zeventienjarige leeftijd met haar zus en ouders vanuit Iran naar Nederland, kreeg asiel en studeerde cum laude af in communicatiewetenschappen. Ze liep een halfjaar stage op de pr-afdeling van modeontwerper Yigal Azrouël in New York. Na haar studie startte ze online magazine NSMBL.nl bij Wayne Parker Kent. Ze schreef twee boeken, nam deel aan Expeditie Robinson, presenteert Holland’s Next Top Model, lanceerde haar eigen lingerielijn bij Hunkemöller. Op haar YouTubekanaal heeft Anna Nooshin 275.000 volgers, op Instagram 800.000. Haar YouTubevideo met Lil’ Kleine werd anderhalf miljoen keer bekeken. In DeMedia100 staat Anna Nooshin op plaats 20, in DeTijdschriften50 op 7.

Anna Nooshin: "Hoe cliché het ook klinkt: ik heb echt staan juichen toen ik hoorde dat ik op nummer 1 en nummer 20 stond. In de lijst staan zoveel mensen die ik onwijs respecteer. Om daar dan tussen te mogen staan en ook nog eens op zulke mooie posities is een hele welkome vertrouwensboost in het werk dat ik samen met mijn team elke dag mag leveren. Ik heb oprecht de leukste baan op de wereld en op dit soort momenten kan ik niet anders dan heel dankbaar zijn voor de erkenning. Zeker omdat nieuwe media door veel mensen onbegrepen is en een wereld waar nog veel over te leren valt. Ik hoop dat de komende jaren nog voort te mogen zetten en het steeds toegankelijker te maken voor iedereen die erin is geïnteresseerd."

In de top-10 van DeInfluencer50 staan verder ook Enzo Knol, Nienke Plas, Monica Geuze, Yara Michels, Nikkie de Jager, Dylan Haegens, Kaj Gorgels, Fred van Leer en Bibi Breijman. De volledige lijst kun je hier vinden.