Sterk spelende handbalsters verslaan Roemenië

Op het EK handbal heeft Nederland in de eerste wedstrijd van de hoofdronde gewonnen van Roemenië. De eindstand in Nancy was 29-24. Tegenslag was er ook voor Oranje, Nycke Groot heeft vermoedelijk een hersenschudding opgelopen.

De Oranjevrouwen begonnen voortvarend aan de wedstrijd en namen een 3-0 voorsprong. De Roemenen maakten pas na vijf minuten spelen hun eerste doelpunt. Bij een doelpoging van Roemenië kreeg aanvoerster Groot de knie van Debbie Bont tegen haar achterhoofd en moest de wedstrijd verlaten. Er wordt gevreesd voor een hersenschudding wat zou betekenen dat ze de rest van het toernooi niet meer in actie kan komen.

Hersenschudding voor Nycke Groot? (Pro Shots / Bildbyran)

Nederland moest even bekomen van het verlies van Groot en na twaalf minuten spelen kwamen de Roemenen op 3-3. In het vervolg van de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Bij rust was het 11-10.

In de tweede helft had Nederland een vliegende start en in vijf minuten scoorden Estavana Polman en Bont ieder twee keer. Door de goede verdediging en sterk spelende keepster Tess Wester kwam Roemenië nauwelijks aan scoren toe. Oranje daarentegen wist met zeven punten uit te lopen. Na zestig minuten spelen stond de eindstand van 29-24 op het scorebord.