FOK! Wat een weer: minder wind en buien

Hallo!

Een waar buiencircus trok dit weekend over ons land heen. Opvallend was wel dat de meeste en zwaarste buien zich in het binnenland voordeden, en het langs de kust best wel tegenviel met de buien. Ook uw regenliefhebber kwam er maar zeer bekaaid vanaf. Ik kon niet meer dan een kleine 5 mm aftappen. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld in het noorden en oosten en deels in het zuiden.  Enkele cijfers: Apeldoorn spande de kroon met liefst 46 mm,  Nieuw-Buinen 37 mm, Leeuwarden 27 mm en Eelde 25 mm. Echter ook in andere delen van Friesland, Groningen, Drenthe en Gelderland viel er méér dan 25 mm. Kom ik aan met m'n 4,5 mm.   Verder was er natuurlijk ook heel veel wind. Meestentijds hard tot stormachtig uit een westelijke richting. Ook kwam het op een aantal plaatsen tot (fel) onweer.

Gisteren vielen er ook nog buien in het land, maar in de loop van de middag nam de activiteit er wel langzaamaan van af, zonder dat het volledig droog is geworden. De zon scheen ook zo her en der en het was daarbij een graad of 8.

Vandaag kan er nog steeds een bui vallen. Minder dan gisteren en dan vooral in het noorden. Heel lokaal is een hagelsteen of een klap onweer mogelijk. In de loop van de middag wordt het dan op veel plaatsen droog. De wind zwakt ook eindelijk wat af en bereikt nog kracht 4 tot 6. In de avond nog wat minder.

Morgen t/m vrijdag zijn droge dagen met af en toe zon. Wel keldert het kwik naar beneden. De laatste dagen van de week zitten we hooguit nog op 2 tot 4 graden bij een oostelijke wind. In de nacht vriest het  dan ietsje. Dit is echter géén aanzet tot een winterperiode, want nieuwe depressies lijken vanaf het komend weekend weer de macht over te nemen met meer wind, regen en hogere maxima.

Voor het echte winterweer moeten we nog even wachten. 

Tot ziens.  

Regen-boog  (Foto: Interpretatie)
Een gedeelte van de regenboog. Rechts zie je heel vaag de dubbele regenboog. (Foto: Interpretatie)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!