Biatleet Bø wint na zinderende finish

Biatleet Johannes Thingnes Bø heeft na de eerste sprint van het World Cup-seizoen ook de eerste achtervolging op zijn naam geschreven. In het Sloveense Pokljuka moest hij echter wel flink sprinten voor de winst.

Bø mocht vanwege zijn winst in de sprint als eerste vertrekken, maar bij de eerste schietbeurt schoot hij gelijk één keer mis. Dat deden Alexander Loginov en Antonin Guigonnat niet, waardoor zij de Noor tot op tien seconden konden naderen. Bø bleef vervolgens echter twee keer foutloos, terwijl de twee achtervolgers in de derde schietbeurt één keer misten. Dat zorgde ervoor dat zij ruim achter Bø vergezeld werden door Simon Eder, Tarjei Bø, Henrik L'Abee-Lund en Quentin Fillon Maillet, die allemaal nog foutloos waren.

Bij de laatste schietbeurt ging het ineens fout voor Bø: hij miste twee keer en de foutloze Loginov en Fillon Maillet doken samen met hem de slotronde in. Het werd een prima strijd tussen die drie, waarbij Loginov in het laatste klimmetje voor de finish onderuit ging. Bø leek de winst makkelijk te pakken, maar Fillon Maillet sprintte alles eruit...en kwam 0,1 seconde tekort. Loginov werd nog wel derde, nog geen twee seconden achter het leidende duo.