Boom nieuwe Europees kampioen beachrace, Roooijakkers wint bij de vrouwen

Lars Boom is de nieuwe Europees kampioen beachrace. Op het strand van Schevingen was de 32-jarige Nederlander de beste voor zijn landgenoten Mike Teunissen en Bram Imming.

Boom, die volgend jaar de overstap maakt naar Roompot-Charles, reed lange tijd op kop met Richard Jansen, maar met nog een paar kilometer te gaan moest Jansen Boom laten gaan. Boom, nu nog in dienst van LottoNL-Jumbo kwam dan ook juichend over de streep.

Boom kwam dan ook als winnaar over de streep, goed voor zijn eerste Europese titel. Hij volgt op de erelijst landgenoot Jasper Ockeloen op, die de eerste twee edities wist te winnen. Jansen werd in het slot van de wedstrijd nog voorbij gereden door Teunissen en Imming, die respectievelijk tweede en derde werden.

Pauliena Roooijakkers heeft bij de vrouwen gewonnen. De 25-jarige Nederlandse, die in 2016 ook al de Europese titel pakte won voor uittredend kampioen Rejanne Markus. Rozanne Slik maakte het podium compleet en zo was er net als bij de mannen een geheel Nederlands podium.