NBA: Bulls keihard vernederd door Celtics

De basketballers van de Chicago Bulls hebben in de NBA hun 21e nederlaag in 27 wedstrijden te pakken. Het werd ietwat pijnlijk: de Boston Celtics wonnen met 77-133, een van de grootste zeges ooit in de NBA.

Pas na zes minuten wisten de Bulls de eerste score te maken, maar de Celtics stonden op dat moment al op 0-17. Hoewel de Bulls in het tweede kwart prima mee konden spelen was er van enige spanning natuurlijk geen sprake meer, zeker niet nadat de Celtics de thuisploeg ook in de volledige tweede helft van het veld veegden.

Het verschil van 56 punten werd in deze eeuw slechts twee keer overtroffen: in 2009 wonnen de Denver Nuggets met 121-63 van de New Orleans Hornets (58 punten) en in maart van dit jaar wonnen de Charlotte Hornets met 140-79 van de Memphis Grizzlies (61 punten). Het record staat overigens op 68 punten: in 1991 wonnen de Cleveland Cavaliers met 148-80 van de Miami Heat.

Over de Miami Heat gesproken: de ploeg won met 98-121 bij de Los Angeles Clippers en dat was de 1000e wedstrijd van Dwayne Wade. Hij is de 130e speler die die grens heeft gehaald en met 25 punten vierde hij dat op prima wijze.