Agent gewond bij schietincident Winterswijk

Het begon vannacht even na 01:00 uur met een melding van een vernieling aan een woning aan de Keizersdwarsweg in Winterswijk. De drie verdachten van deze vernieling zijn na dit incident vertrokken in een zwarte Skoda, met het cijfer 99 in het kenteken.

Politiemensen waren met de melder in gesprek toe de drie verdachten terugkeerden naar de woning. Op dat moment is er geschoten waarbij een politieman gewond is geraakt. Hij is naar het ziekenhuis vervoerd waar hij na behandeling uit is ontslagen.

De drie verdachten vertrokken wederom in de zwarte auto en zijn kort daarna aangehouden. Een van de inzittenden was zwaar gewond en is per helikopter naar het ziekenhuis in Nijmegen vervoerd. De bestuurder van de auto was ook gewond.

Bij de woning zijn nog twee verdachten aangehouden, in totaal gaat het om dus vijf verdachten. Het politieonderzoek is nog in volle gang.

Update 17:45 uur
De politie heeft meer informatie vrijgegeven. Rond 01:00uur afgelopen nacht kwam er een melding bij de politie binnen dat er onder meer een voordeur was vernield bij een huis aan de Keizersdwarsweg. De vermoedelijke daders zouden in hun auto zijn vertrokken, maar hadden volgens de melder gedreigd terug te komen. Daarom rukten agenten meteen uit en keken agenten in verschillende politieauto’s in de regio uit naar de auto. Ook gingen er agenten naar het huis toe.

Terwijl de agenten bij het huis waren, kwam er een auto aanrijden die vermoedelijk eerder bij de vernieling betrokken was. Er werd geschoten, een agent raakte daarbij lichtgewond. Ook door de politie werd er geschoten. De verdachten zijn daarna met hun auto opnieuw op de vlucht geslagen.

Gewonde vrouw
Even later zagen andere agenten de auto van de verdachten rijden over de Rondweg West in Winterswijk. De auto is staande gehouden. Bij het aanhouden van de bestuurder zijn er waarschuwingsschoten gelost door de politie. In de auto bleek ook een zwaargewonde vrouw met een schotwond te zitten. Ze is met een traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht. Bij de Europalaan zagen andere agenten een man lopen die ook gewond was. Hij is aangehouden als verdachte en behandeld aan zijn verwondingen.

Twee onderzoeken
Er zijn afgelopen nacht twee onderzoeken opgestart. Het eerste onderzoek is bedoeld om te achterhalen wat er precies is gebeurd rond het huis en wie er op de agent heeft geschoten. Het andere onderzoek is gericht op het vuurwapengebruik van de agenten. De Rijksrecherche doet hier onafhankelijk onderzoek naar, iets dat gebruikelijk is als agenten hun wapen hebben gebruikt.

Naast de drie genoemde verdachten, zijn ook twee mannen in het huis aan de Keizersdwarsweg aangehouden.