Bobsleer Friedrich begint met winst, De Bruin crasht

In het Letse Sigulda zijn ook de mannelijke bobsleeërs begonnen aan het World Cup-seizoen. Dat leverde wat de winst betreft geen verrassing op: dubbel olympisch kampioen Francesco Friedrich pakte de winst, samen met de in de World Cup debuterende remmer Alexander Schüller.

Op Friedrich en zijn kompaan stond geen maat: het duo was in de eerste run veruit de snelste en consolideerde de voorsprong door in de tweede run opnieuw de snelste tijd van iedereen neer te zetten. Plek twee was er voor de Letten Oskars Kibermanis en Matiss Miknis, die 0,42 seconden toe moesten geven op Friedrich.

Met een sterke tweede run wipte Kibermanis over de Oostenrijkers Benjamin Maier en Markus Sammer heen, maar die pakten met 0,68 seconden achterstand wel een prima derde plek, voor de zeer verrassende Tsjechen Dominik Dvorak en Jakub Nosek. Dvorak haalde twee seizoenen geleden met een zesde plek in Innsbruck zijn enige eerdere top-10-notering en stuntte dus behoorlijk met de vierde plek.

Ivo de Bruin en Janko Franjic waren op weg naar een tijd die hen uiteindelijk zo rond de twaalfde plek gebracht zou hebben, maar aan het einde van de tweede run crashte de Nederlandse slee. Het duo eindigde zo als zestiende in het veld van achttien deelnemers.

Zondag staat ook een tweemanswedstrijd op het programma, want voor viermansbobs is de baan in Sigulda nog niet geschikt.

De tweede heat in de tweemansbob (Bron: YouTube)