Eerste World Cup-zege skeletonner Tregubov

Skeletonner Nikita Tregubov heeft zijn eerste overwinning in de World Cup te pakken. De 23-jarige Rus, sinds begin 2015 actief op het hoogste niveau, was zaterdag de beste in het Letse Sigulda.

In Sigulda stond voor het eerst in veertien jaar weer een World Cup-wedstrijd voor de skeletonners op het programma. Al in de eerste run liet Tregubov zien in topvorm de zomer doorgekomen te zijn: hij noteerde de snelste tijd, voor de Letse grootmeester Martins Dukurs, die de sport jarenlang domineerde.

In de tweede run was Tregubov opnieuw de snelste: zijn tijd was 0,01 seconden sneller dan die van Dukurs, die met de eerste run erbij op 0,37 seconden als tweede eindigde. De derde plek was voor olympisch kampioen Yun Sung-bin uit Zuid-Korea, die al wel 0,53 seconden toe moest geven.
Dat was overigens wel 0,02 minder dan Alexander Tretiakov: de Russian Rocket, zoals zo vaak de snelste starter, eindigde als vierde, voor de jonge Duitse debutant Felix Keisinger.

Achter de verrassing van de dag werd Tomass Dukurs zesde. De Let was samen met jongere broer Martins en Tretiakov de enige die er in 2004 ook al bij was: destijds pakte hij zijn nog altijd enige World Cup-overwinning, ook al stond hij nog aan het begin van zijn carrière.

Zondag komen om 08.30 en 10.15 uur de vrouwen in actie, met daarbij de Nederlandse Kimberley Bos.

De tweede heat in Sigulda (Bron: YouTube)