Messi schittert bij Barcelona in Catalaanse derby

Barcelona heeft de Catalaanse derby tegen Espanyol overtuigend met 4-0 gewonnen dankzij twee prachtige vrije trappen van Lionel Messi en gaf ook nog een assist deze wedstrijd.

Na zeventien minuten kwam Barcelona op voorsprong dankzij een prachtige vrije trap van Lionel Messi. De Argentijnse aanvaller krulde de bal schitterend in de rechter kruising. In de 65ste minuut deed Meesi dat nog eens rustig over en liet hij opnieuw Espanyol-keeper Diego Lopez kansloos.

Tussendoor was de Argentijn nog belangrijk met een assist op de 2-0 van Ousmane Dembélé. De nummer vijf in de verkiezing dolde een aantal Espanyol verdedigers en gaf vervolgens de bal aan Dembélé, die knap raakte schoot. Kort voor rust had Luis Suárez uit een moeilijke hoek de 3-0 gemaakt.

Barcelona gaat nu met 31 punten aan de leiding in Spanje, op drie punten gevolgd door Sevilla. Dat speelde eerder op zaterdag in de slotminuut gelijk tegen Valencia.

Pablo Sarabia zette Sevilla op voorsprong en het zag er lang naar uit dat Sevilla ook de lastige uitwedstrijd tegen Valencia zou winnen. Toch moest de nummer twee van de Spaanse competitie genoegen nemen met een tweede plaats, doordat Mouctar Diakhaby in de 93ste minuut de gelijkmaker maakte.

Eerder op zaterdag won Atlético Madrid met 3-0 van Deportivo Alavés, de nummer vier van LaLiga. Nikola Kalinic zette de thuisploeg op 1-0 uit een voorzet van oud-PSV'er Santiago Arias. Alavés ging op zoek naar de gelijkmaker, maar daar profiteerde Atlético Madrid optimaal van. Uit een counter maakte Antoine Griezmann de 2-0 en later pikte ook Rodrigo zijn doelpuntje mee.

Atlético Madrid heeft net zoals Sevilla nu 28 punten en hebben nu een achterstand van drie punten op Barcelona.