Uitstekende WK-loting Nederlandse voetbalsters

De Nederlandse voetbalsters hebben uitstekend geloot voor het wereldkampioenschap van volgend jaar. In Frankrijk, het gastland van het eindtoernooi, werd zaterdagavond de loting afgewerkt. Nederland speelt in groep E tegen Canada, Nieuw-Zeeland en Kameroen.

Canada haalde in 2003 de halve finales en werd in 2015 in eigen huis in de kwartfinales uitgeschakeld, na onder meer een 1-1 tegen Nederland in de groepsfase. Ook tegen Nieuw-Zeeland speelde Nederland in 2015 in Canada al, dat won Oranje toen met 1-0. Nieuw-Zeeland speelde vier WK's, maar kwam in twaalf wedstrijden nog niet verder dan drie keer een gelijkspel. 

Kameroen was er in 2015 voor het eerst bij en won destijds van het uiterst zwakke Ecuador en ietwat verrassend van Zwitserland, waarna China in de achtste finales te sterk was. Vooral Gaëlle Enganamouit maakte daar indruk en kreeg vanwege haar fysieke spel de bijnaam Freight Train van de Canadese fans.

Nederland begint op 11 juni met het duel tegen Nieuw-Zeeland in Le Havre. Vier dagen later wacht Kameroen in Valenciennes en op 20 juni sluit Nederland de groepsfase tegen Canada af in Reims.