Boca Juniors stapt naar CAS en eist overwinning

Boca Juniors voetbalt zondag in Madrid het tweede finaleduel om de Copa Libertadores tegen River Plate, maar de ploeg van coach Guillermo Barros Schelotto heeft ondertussen nog een beroep lopen bij sporttribunaal CAS.

Boca eiste de overwinning op in de Copa Libertadores na de ernstige ongeregeldheden bij het stadion van River Plate voorafgaand aan het tweede duel, dat daardoor meerdere keren werd uitgesteld en nu in Madrid plaatsvindt. De bus van Boca werd onder meer bekogeld waarbij spelers gewond waren geraakt.

Boca had de eis eerder bij de Zuid-Amerikaanse voetbalbond CONMEBOL ingediend, maar ook in beroep gaf de Zuid-Amerikaanse bond geen gehoor aan de eis van Boca, waardoor de Argentijnse club nu naar het CAS is gestapt. We hadden daarna tien dagen om naar het CAS te stappen en hebben dat meteen de eerste dag gedaan'', liet een official van Boca weten.

De twee aartsrivalen uit de Argentijnse hoofdstad treffen elkaar nu op neutrale grond, zondag in het stadion van Real Madrid. Volgens de official zal de zaak sowieso dienen bij het CAS, ongeacht de uitslag van het duel van zondag.