Mandzukic kopt Juventus naar zege in Derby d'Italia

Juventus heeft zijn zesde competitiezege op rij te pakken in Italië. In de kraker tegen Inter was één goal genoeg voor de volle buit.

Het ongeslagen Juventus begon aan de topper met een voorsprong van acht punten op Napoli en elf op nummer drie Internazionale. Als de Nerazzurri nog een rol van betekenis wilden spelen in de titelrace, mocht de Derby d'Italia in Turijn dus niet worden verloren. De gasten uit Milaan hielden ook lang stand, maar ze moesten in de tweede helft toch capituleren.

Juventus kwam na acht minuten voor het eerst dicht bij een treffer toen Paulo Dybala een voorzet van Cristiano Ronaldo net over het doel kopte. Kort daarna moest keeper Samir Handanovic voorkomen dat de Argentijn de score alsnog opende. Aan de andere kant greep Wojciech Szczesny in bij een doelpoging van Sime Vrsaljko.

Na een klein half uur spelen ontsnapte Juventus bij een schot van Roberto Gagliardini, dat de paal raakte. De thuisploeg richtte zich daarna weer op en zowel Mario Mandzukic als Giorgio Chiellini en Ronaldo kregen de bal niet tegen de touwen; keer op keer lag Handanovic in de weg. Juve moest daardoor genoegen nemen met een eerste helft zonder goals.

In de tweede helft probeerde Juventus nog meer aan te dringen en na 66 minuten was het dan eindelijk raak. João Cancelo gaf vanaf de linkerflank een voorzet die Mandzukic bij de tweede paal binnen knikte: 1-0. Inter slaagde er niet meer in om iets terug te doen en dus bleven de punten in het Allianz Stadium.

Door de zege heeft Juventus nu dus veertien punten voorsprong op Inter, terwijl Napoli dit weekend moet winnen om niet verder achterop te raken. De nummer twee van de ranglijst krijgt zaterdag laagvlieger Frosinone op bezoek.