FC Den Bosch blijft koploper in eerste divisie na zege in laatste minuut, Sparta en Eagles winnen ook

FC Den Bosch blijft koploper in de Keuken Kampioen Divisie. De Bosschenaren wonnen met 3-2 van N.E.C., dat de hele tweede helft met een man minder speelde. Jort van der Sande maakte in de slotminuut met een schitterende volley de winnende treffer voor FC Den Bosch.

N.E.C. kwam na achttien minuten spelen op voorsprong dankzij Jonathan Okita. in de 39ste minuut maakte Sven Blummel de gelijkmaker voor de thuisploeg. N.E.C kreeg voor rust nog een tegenvaller te verwerken. Joey van den Berg kreeg in de blessuretijd van de eerste helft de rode kaart nadat hij een overtreding had gemaakt op Blummel, die op weg was naar het doel.

Ondanks dat N.E.C de tweede helft met een man minder kwam de ploeg van Jack de Gier niet in de problemen tegen de koploper van de Keuken Kampioen Divisie. In de 72ste minuut kwam de uitploeg zelfs op voorsprong dankzij Brahim Darri. Tien minuten voor tijd kwam Den Bosch weer op gelijk hoogte via een kopgoal van Danny Verbeek. De thuisploeg ging op zoek naar de overwinning en in de blessuretijd wist invaller Van der Sande via een schitterende volley de winnende te maken.

Sparta Rotterdam en Go Ahead Eagles blijven Den Bosch op een punt volgen. Sparta versloeg op het Kasteel Almere City met maar liefst 6-1. Lars Veldwijk was verantwoordelijk voor drie doelpunten en is daarmee de nieuwe topscorer in de Keuken Kampioen Divisie. Ook Go Ahead Eagles moest thuis spelen. In de Adelaarshorst wonnen de Eagles met van Helmond Sport 1-0 door een doelpunt van Istvan Bakx.

FC Twente blijft ook in het spoor van de top drie in de eerste divisie. Twente, dat vorige nog een pak slaag kreeg van Jong Ajax, won in Volendam met 1-2. Wout Brama had Twente op voorsprong gepakt, maar een kwartier voor tijd kwam Volendam langszij. Peet Bijen wist vlak voor tijd puntverlies te voorkomen voor de Tukkers.