KNVB verdeelt duels EK-kwalificatie over ArenA en De Kuip

Het Nederlands elftal speelt zijn wedstrijden op weg naar het Europees kampioenschap van 2020 in de Johan Cruijff ArenA en in De Kuip.

Dat meldt de KNVB vrijdag via de officiële kanalen. Bondscoach Ronald Koeman is blij dat de wedstrijden worden afgewerkt in 'de twee grote stadions' van Nederland, zo geeft hij aan.

"We hebben besloten onze kwalificatiewedstrijden voor EURO2020 in de twee grote stadions van ons land te spelen. Op die manier kunnen zoveel mogelijk fans onze wedstrijden bezoeken. We bewaren natuurlijk goede herinneringen aan het Nations League-duel met Duitsland in de uitverkochte Johan Cruijff ArenA (3-0 winst, red.) en de zege op wereldkampioen Frankrijk in een volle Kuip (2-0 winst, red.)."

"Ik hoop dat de Oranje-supporters opnieuw massaal naar het stadion komen om ons aan te moedigen. Wij kijken er in ieder geval naar uit", besluit Koeman. Donderdag 21 maart treft Oranje Wit-Rusland in De Kuip. Drie dagen later, zondag 24 maart, is Duitsland de tegenstander in de Johan Cruijff ArenA. Donderdag 10 oktober speelt Nederland tegen Noord-Ierland in De Kuip en Oranje besluit zijn campagne op dinsdag 19 november tegen Estland in Amsterdam.