Man hoest unieke bloedprop op na opname in ziekenhuis

Een 36-jarige man in het Amerikaanse Californië werd opgenomen met chronische hartklachten. De hevig hoestende man had eerder al een pacemaker gekregen en werd in het ziekenhuis van de University of California in San Francisco behandeld.

Gedurende de week dat de man in het ziekenhuis verbleef bleef de man flink slijm en bloed ophoesten, kreeg ademhalingsproblemen en kreeg hierdoor steeds meer zuurstof toegediend. Tijdens een enorm zware hoestbui hoestte de beste man plots een stuk long naar buiten, een flink stuk ook nog.

Dit was zo'n enorm zeldzaam geval van amputatie, dat deze zaak gepubliceerd werd in het zeer hoog aangeschreven wetenschappelijk tijdschrift New England Journal of Medicine.

Update 7-12 07:45
User Lios was zo vrij om ons er op te wijzen dat het niet om een stuk long gaat, maar om een 'cast of the right bronchial tree', oftewel een afdruk, oftewel een bloedprop. Wel heel uniek, zo groot en intact. Hoe dan ook, het blijft een freaky ding. 

De man werd nog een week behandeld voor zijn aandoening, maar stierf ruim een week later aan complicaties van zijn hartkwaal.