Lyon blameert zich in Ligue 1, weer puntverlies PSG

Olympique Lyon is voor de achtste keer dit seizoen tegen puntenverlies aangelopen in Ligue 1. Olympique Marseille verloor ook en koploper Paris Saint-Germain liet wederom punten liggen.

Olympique Lyon - Stade Rennes 0-2
Met Memphis Depay en Kenny Tete in de basis leek Olympique Lyon al gauw op voorsprong te komen, want de scheidsrechter wees na vijf minuten na een overtreding op Bertrand Traoré naar de stip. De videoscheidsrechter draaide die beslissing echter terug. Na kansen voor Nabil Fékir, Depay en Ismaïla Sarr werd het na 41 minuten 0-1 voor Stade Rennes. Hatem Ben Arfa vond de ruimte voor het schot en hamerde van afstand binnen. Hij heeft nu twee keer gescoord in zijn laatste twee competitiewedstrijden: evenveel doelpunten als hij in zijn 35 voorgaande optredens maakte in de Ligue 1.

De bezoekers sloegen twee minuten later opnieuw toe: Jordan Siebatcheu was het eindstadion van een schitterende counter en gleed de bal binnen. Lyon had in de tweede helft dus twee treffers goed te maken en de eerste serieuze kans was voor Fékir, die na een pass van Depay op Abdoulaye Diallo stuitte. Traoré, invaller Lucas Tousart en opnieuw Fékir toonden hierna nog enige dreiging, maar een doelpunt van Olympique Lyon bleef uit.

FC Nantes - Olympique Marseille 3-2
In de regen van Nantes kwam Marseille na een klein half uur spelen op voorsprong door toedoen van Morgan Sanson. Emiliano Sala trok de stand gelijk, waarna Florian Thauvin de gasten vanaf elf meter op 1-2 zette. De aanvaller mocht aanleggen na een handsbal van Nicolas Pallois. Nantes gaf zich echter niet gewonnen in het eigen Stade de la Beaujoire en deed in de blessuretijd wat terug via Abdoulaye Touré.

In de tweede helft stelde Nantes de drie punten veilig, want Gabriel Boschilia maakte er na 63 minuten 3-2 van. Marseille raakte nog wel de paal en zag een bal van de lijn gehaald worden, maar scoorde niet meer. Kevin Strootman deed negentig minuten mee bij l'OM .

Strasbourg - Paris Saint-Germain 1-1
PSG leed vorig seizoen drie nederlagen in de Ligue 1: tegen Stade Rennes, Olympique Lyon en Strasbourg. Laatstgenoemde club vormde nu opnieuw een plaag voor de regerend kampioen, want bij rust stond het 1-0 in het Stade de la Meinau. Vijf minuten voor de pauze kreeg Strasbourg op advies van de videoscheidsrechter een strafschop na een handsbal van Thilo Kehrer. Kenny Lala ging achter de bal staan en maakte geen fout. De voorsprong kon moeilijk verdiend worden genoemd, omdat PSG de betere partij was.

Les Parisiens genoten ongeveer zeventig procent balbezit en kregen diverse mogelijkheden om de score te openen: Kehrer en Adrien Rabiot kopten naast, Thomas Meunier mikte over en een vrije trap van Julian Draxler kon eenvoudig worden gepakt door de doelman. Thomas Tuchel greep bij de thee in en slachtofferde Stanley N'Soki ten faveure van Kylian Mbappé. In de eerste paar minuten toonde PSG meteen dreiging.

Een kopbal van Kehrer werd gekeerd en een schot van Mbappé zeilde naast. Na een klein uur leek PSG dan toch langszij te komen, maar dat doelpunt van Cavani werd vanwege buitenspel afgekeurd. De tijd begon te dringen voor PSG en na kansen voor Moussa Diaby en Cavani was het na 71 minuten alsnog raak voor de bezoekers. Cavani mocht na een overtreding op Mbappé aanleggen vanaf elf meter en maakte geen fout: 1-1. Beide partijen kregen hierna enkele kansen, maar er zou niet meer gescoord worden in Strasbourg.