Enerverend duel United - Arsenal levert geen winnaar op

Manchester United en Arsenal hebben elkaar in een boeiende (sub)topper in evenwicht gehouden. De thuisploeg kwam tweemaal terug van een achterstand.

United had iets goed te maken na de teleurstellende 2-2 van afgelopen weekend tegen Southampton. Zonder de gepasseerde Paul Pogba begon de thuisploeg aardig aan de wedstrijd. Arsenal werd onder druk gezet en Marcus Rashford schoot van afstand op doel. De bal ging recht in de handen van doelman Bernd Leno.

Na de eerste tien minuten kregen The Gunners echter grip op de wedstrijd. Vanaf de linkerflank werd de ploeg van Unai Emery een paar keer gevaarlijk en dat resulteerde in een hoekschop die Shkodran Mustafi raak knikte. De Duitser kopte naar de grond, David De Gea grabbelde tevergeefs naar de bal en Ander Herrera was net te laat om voor de doellijn weg te werken: 0-1.

De Londenaren konden die voorsprong echter niet lang vasthouden. Leno stopte nog wel de vrije trap van Marcos Rojo, maar uit de rebound gaf Herrera een lage voorzet die de jarige Anthony Martial (23) afrondde. Kort daarna een nieuwe tegenvaller voor Arsenal, want Rob Holding werd vanwege een knieblessure per brancard van het veld gedragen.

Ook in de tweede helft hielden beide teams elkaar in evenwicht en ging de meeste dreiging uit van United. Arsenal kwam niet echt aan het gewenste combinatievoetbal toe en voorin was Pierre-Emerick Aubameyang lang onzichtbaar. Toch kwam de wedstrijd in het laatste kwart weer helemaal tot leven toen invaller Alexandre Lacazette een frommelgoal maakte na slordig balverlies van Rojo.

Aan de andere kant lag de bal 75 seconden later er alweer in. Meteen vanaf de aftrap werd met een verre trap invaller Romelu Lukaku gezocht. Sead Kolasinac dacht de bal terug te spelen op Leno, maar Jesse Lingard loerde met succes op zijn kans: 2-2. Kort daarna kregen de bezoekers weer twee enorme kansen. Aubameyang stuitte van dichtbij op De Gea en Mkhitaryan mikte bij de eerste paal over.

Arsenal zocht in de slotfase naar de winnende goal en De Gea hield United ook op de been bij een fraai schot van Aubameyang. In de slotminuten was Mkhitaryan nog wel trefzeker met een fraaie volley vanuit een moeilijke hoek, maar hij stond buitenspel. Arsenal staat nu vijfde met evenveel punten als nummer vier Chelsea. United blijft achtste.