Bethesda lekt persoonlijke gegevens na canvas-gate

Bethesda is het even kwijt. De release van Fallout 76 is nogal matig verlopen, de collectors edition was een teleurstelling voor velen en nu zijn er persoonlijke gegevens gelekt van de al teleurgestelde spelers.

De Power Armor Edition zou een canvas tas bevatten, maar dat bleek vervangen te zijn voor een nylon exemplaar. Niet erg sjiek dus, en na heel wat klachten kwam Bethesda met de oplossing: ze gingen alsnog het canvas exemplaar van de tas maken, en spelers konden een ticket bij hun klantenservice aanmaken om een vervanging voor hun nylon versie aan te vragen. Opgelost, zou je denken.

Nee helaas. Meerdere bezoekers van de site van de klantenservice gaven aan andermans tickets te kunnen inzien. Tickets waarin gegevens zoals naam, adres en dergelijke te zien zijn, want ja, die tas moet toch opgestuurd kunnen worden. Ondertussen is het opgelost, maar ook daar was de communicatie niet echt handig te noemen. Een Community Manager gaf op het forum aan dat het probleem opgelost was en dat was het. Geen verdere informatie, hoe heeft het heeft kunnen gebeuren, wiens gegevens er nu precies op straat lagen. Op naar de volgende rel bij Bethesda. Misschien worden de nog exclusievere tassen die naar influencers zijn gestuurd nog een dingetje. Blijkbaar zijn die mensen belangrijker dan mensen die daadwerkelijk geld uitgeven voor een duurdere editie van een spel.