Zeldzaam wit rendierkalfje gespot

Een Noorse fotograaf was onlangs een stukje aan het lopen. Na korte tijd viel ineens zijn mond van verbazing open. Wat kwam de 24-jarige Mads Nordsveen in het noorden des lands dan tegen? Een uiterst zeldzaam wit rendierkalf, verre van verlegen!

Het fraaie dier bleek bijzonder nieuwsgierig. Het poseerde zelfs voor de camera en vond het hele gebeuren uiterst plezierig. Bij de jonge ontdekker leek geen enkele vorm van angst aanwezig, dus Mads en zijn camera waren non-stop bezig. Na afloop van dit hele avontuur werd het een en ander op Instagram geplaatst, iedereen die het las was enorm verbaasd.

Weinigen wisten tenslotte van het bestaan van dit uiterst zeldzame dier, daarom zorgde dit verhaal voor een hoop vertier. Iedereen wilde het rendierkalf hoogst persoonlijk ontmoeten, om hem te aanschouwen en te begroeten. Gelukkig is het mooie beest op tijd weer vertrokken, anders was het zich door de plotselinge aandacht ongetwijfeld doodgeschrokken.

Overigens heeft het zien van een wit rendier nog een mooie bonus: het brengt volgens de traditie geluk...hopelijk voor zowel de fotograaf als voor de jonge witte adonis.