Eerste hoofdstuk van Tides of War voor Battlefield V uit

Tides of War voor Battlefield V is officieel van start gegaan met de release van Chapter 1: Overture. De update is nu live op pc, PlayStation 4 en Xbox One. Ga aan de slag met een spectaculaire nieuwe War Story, de nieuwe multiplayer map Panzerstorm, de customization van voertuigen en meer. Alle post-launch Tides of War content voor Battlefield V is gratis voor alle spelers. 

Voor pc-spelers met de nieuwste videokaarten van NVidia heeft deze update nog een extraatje. Battlefield V is de eerste game die gebruik maakt van DXR ray tracing. Sindsdien hebben EA en DICE nauw samengewerkt met NVidia om DXR Ray Tracing te optimaliseren in de game. Hierbij is de performance verbeterd met maar liefst 50%. GeForce RTX 2080 Ti-gamers zijn nu in staat in om 60+ FPS te behalen op een 1440p resolution mét DXR Raytraced Reflections op Medium-kwaliteit. GeForce RTX 2070-gamers moeten een stapje terug doen door genoegen te nemen met een resolutie van 1080p.

De nieuwste War Story in Battlefield V laat de speler de Tiger I-tank uit de Tweede Wereldoorlog besturen. Je stapt in de schoenen van een Duitse commandant die zijn troepen leidt, terwijl de Twelfth US Army Group druk zet op de Duitse grens. Vergelijkbaar met alle War Stories in de game wordt hier een verhaal verteld vanuit onverwachte hoek.

De nieuwe map Panzerstorm is een arena die zich focust op tanks. Spelers rollen over heuvels, kuilen en verhoogde wegen met de kracht van deze bepantserde voertuigen en laten een pad van vernietiging achter op het platteland. De map neemt de spelers mee naar de plek waar de Duitse, mechanische oorlogsmachines België binnentraden, maar daar stuitten zij op de verdediging van de geallieerden.

DICE introduceert de langverwachte Practice Range in Overture. Hier kunnen spelers verschillende wapens en voertuigen leren kennen, inclusief de basiswapens van iedere class, maar ook kunnen zij ‘bombing runs’ uitvoeren met hun favoriete vliegtuigen.

Daarnaast voegt Overture de customization van voertuigen en nieuwe cosmetics toe aan de game, samen met updates en fixes die zijn gebaseerd op feedback van de community. Op het forum van Battlefield staat een complete lijst.