Manchester City boekt zevende competitiezege op rij

Ook Watford heeft Manchester City geen punten af kunnen snoepen. In eigen huis ging men met 1-2 ten onder tegen de ploeg van Josep Guardiola. De Citizens zijn al weken in topvorm en ook zonder Raheem Sterling en Sergio Agüero ging het relatief eenvoudig tegen de Hornets. Leroy Sané en Riyad Mahrez namen de doelpunten voor hun rekening.

De thuisploeg was niet van plan om zich zomaar te laten slachten en ging fel van start. Roberto Pereyra kreeg een kans, maar daarna nam City het initiatief over. Doelman Ben Foster hield Sané en Mahrez aanvankelijk nog van scoren af, maar vijf minuten voor rust moest hij toch capituleren.

Mahrez gaf voor op David Silva, die nog wel op Foster stuitte. Daarna was er echter geen houden meer aan voor de sluitpost. Hij moest lijdzaam toezien hoe Mahrez de bal nogmaals voorgaf en Sané de bal via de borst binnen zag tikken. Daarmee deed hij wel wat Troy Deeney aan de overzijde naliet.

Na rust werd de marge al snel verdubbeld door Mahrez. Hij kreeg de bal van Gabriel Jesus en schoof keurig binnen met een knappe schuiver. De Braziliaan had vervolgens de genadeklap moeten geven, maar liet dit na.

City nam wat gas terug en moest vijf minuten voor tijd toch nog even aan de bak toen Abdoulaye Doucouré uit de kluts scoorde. Deeney kreeg nog een kansje op de gelijkmaker, maar doelman Ederson voorkwam een stunt. Manchester City heeft nu vijf punten voorsprong op Liverpool, dat nog wel een duel tegoed heeft.