Robben: "Dankbaar dat ik op mijn 34e nog steeds op dit niveau kan spelen"

Arjen Robben laat zijn opties open over zijn toekomst na zijn beslissing om aan het einde van het seizoen te vertrekken bij Bayern München.

Het contract van de vleugelspeler loopt komende zomer af en zodoende komt er na tien jaar een einde aan zijn dienstverband bij de club. Mocht hij er niet voor kiezen om te stoppen dan is de Nederlander komende zomer transfervrij.

"Mijn toekomst is nog steeds open, alles zou nog kunnen gebueren. Dit was het juiste moment om mijn vertrek aan te kondigen", vertelt Robben op de officiële clubwebsite van Bayern München.

"Voor de fans en de club is alles duidelijk en iedereen weet dat het voorbij is aan het einde van het seizoen. Ik heb tijd om na te denken over mijn toekomst en wat de volgende stap zal zijn. Het is mogelijk dat ik met pensioen ga. Het kan ook goed zijn om door te gaan als er iets interessants voorbij komt."

Het vooruitzicht dat Robben met pensioen gaat lijkt echter onwaarschijnlijk gezien zijn recente vorm, nadat hij twee prachtige doelpunten maakte tegen Benfica in de Champions League-wedstrijd van afgelopen week. "Ik ben dankbaar dat ik op mijn 34e nog steeds op dit niveau kan spelen als vleugelspeler. Dat is iets speciaals en het maakt me gelukkig. Het zou anders zijn als iemand zei dat het niet goed meer ging en ik moest stoppen. Ik denk dat het op deze manier beter is. Het is goed."

"Het is een beetje raar. We hebben het nu al over afscheid nemen, maar het team heeft veel ambitie en ik ook. Het maakt me blij om te zien dat ik nog steeds een topprestatie kan leveren in een grote Europese wedstrijd zoals tegen Benfica en moge dat doorgaan. Ik hoop tot het einde een belangrijke rol te spelen om het team te helpen. Mijn doel is om in de zomer met minstens een prijs te vertrekken."