Walgelijke webshop verhuurt kinderkleding inclusief kind

In Rusland is een webshop opgedoken waar je designer kinderkleding kon huren. Natuurlijk niets vreemds aan, ware het niet dat je bij deze walgelijke webshop het poserende model er voor een tijdje bij kreeg. De Russische telecomwaakhond Roskomnadzor heeft de site direct geblokkeerd, waarna deze al gauw uit de lucht gehaald werd.

Op elke foto op de site werd kinderkleding aangeprezen, maar bij elke foto stond de naam en leeftijd van het kind dat poseerde met de kleding. De gevraagde prijzen leken ook nogal hoog voor designer kleding. Zo kon je kleding voor een uur huren, maar mocht je wel direct 500 tot 1500 dollar aftikken. De prijzen leken ook niet te corresponderen met de kwaliteit van de kleding, maar meer met de leeftijd van het model. Hoe jonger het model, hoe hoger de huurprijs.

Bezoekers van de site waarschuwden de autoriteiten, waarna actie werd ondernomen. Op dit moment wordt gezocht naar de personen achter deze site en naar andere versies van deze site, zodat deze ook uit de lucht gehaald kunnen worden.