Denemarken stopt uitgeprocedeerde asielzoekers op ijskoud eiland

Denemarken maakt zich op voor een revolutionaire behandeling van uitgeprocedeerde asielzoekers. De minister van immigratie wil namelijk criminele en uitgeprocedeerde asielzoekers van het vaste land van Denemarken hebben. Favoriete stallingsplaats: Lindholm Island, een eilandje gelegen in de ijskoude Baltische Zee.

"Ze zijn ongewenst in Denemarken en dat mogen ze voelen ook", aldus de keiharde, maar eerlijke mening van minister Inger Stojberg. Lindholm wordt op dit moment gebruikt voor onderzoek naar besmettelijke ziektes bij dieren en de bebouwing bestaat bijna volledig uit crematoria, stallen en een aantal laboratoria. De pont die tussen het vaste land en het eiland pendelt heeft de toepasselijke naam 'Virus'.

De toekomstige bewoners worden verplicht om zich dagelijks te melden. Doen ze dat niet, dan volgt gevangenisstraf. De pont zal verder slechts tweemaal per dag naar het drie kilometer verderop gelegen vaste land pendelen en de prijs van een kaartje zal volgens een woordvoerder van de Deense Volkspartij extra hoog worden. Het hele plan zal de komende vier jaar naar verluidt 115 miljoen dollar gaan kosten en de geplande opening is rond 2021.

Massale immigratie uit het Midden-Oosten en Afrikaanse landen heeft ervoor gezorgd dat de Deense politiek een ruk naar rechts heeft gemaakt. De huidige regering heeft beloofd om alles te doen, binnen de wet, om de immigratie uit deze landen te minimaliseren.