Aardman heeft interesse om meer games te maken

Studio Aardman is wellicht het bekendst van (klei-)animaties als Wallace & Gromit, Chicken Run en Shaun the Sheep. Maar ze begeven zich ook op de gamesmarkt, onder andere met de onlangs uitgekomen Eerste Wereldoorlog-game 11-11 Memories Retold. Dat uitstapje smaakte blijkbaar naar meer. In een interview met Checkpoint Magazine geeft art director Bram Ttwheam aan vaker te willen samenwerken met game-ontwikkelaars.

Voor Aardman een project oppakt, kijkt de studio eerst of het aan hun drie kernwaarden voldoet. "Het verhaal is een van de kernwaarden. En dat heeft natuurlijk goed uitgewerkte personages nodig, waar wij veel waarde aan hechten. En zelfs als we iets digitaal doen, dan proberen we het alsnog een handgemaakte uitstraling mee te geven," aldus Ttwheam.

Concrete plannen voor een volgende samenwerking zijn er echter nog niet. "Welk verhaal we gaan vertellen en hoe we dit gaan doen is op dit moment nog niet te zeggen. Persoonlijk zou ik nog wel een keer zo’n uitgebreid en emotioneel verhaal willen vertellen. En buiten dat is er binnen de studio veel enthousiasme en een soort verantwoordelijkheidsgevoel om games naar andere hoogtes te brengen."

11-11 Memories Retold is beschikbaar voor PlayStation 4, Xbox One en pc. In onze review lees je wat wij hiervan vonden.

Wallace and Gromits World of Invention 4