The Council weet er wel raad mee

Bigben en Cyanide kondigen de release van The Council op PlayStation 4 aan. Deze Complete Edition bevat alle episodes, waaronder de vier al uitgebrachte episodes en episode 5 die bij deze editie gratis te downloaden is.

Het verhaal van The Council speelt zich af in 1793, waarbij je de rol van de jonge Franse aristocraat, Louis de Richet, op je neemt. Als lid van het geheime genootschap, The Golden Order, word je uitgenodigd door de geheimzinnige Lord Mortimer om naar zijn privé-eiland nabij de Engelse kust te gaan. De vreemde aard van deze privéreceptie gaat verder dan alleen het ontmoeten van prestigieuze gasten, zoals Napoleon Bonaparte en de president van de nieuwgevormde Verenigde Staten van Amerika, George Washington. De moeder van Louis, het kopstuk van The Golden Order, is onlangs op het eiland verdwenen en de gasten lijken geheimen met zich mee te dragen.

The Council heeft een systeem van dialogen en keuzemogelijkheden waarmee je je eigen pad kiest. Doordat het verhaal zoveel verschillende vertakkingen heeft, is het spel vaker te spelen om andere uitkomsten te ontdekken.