De Ligt opnieuw gelinkt aan Juventus

Juventus heeft er vertrouwen in dat het Matthijs de Ligt na dit seizoen kan overnemen van Ajax. De club heeft goede contacten met Mino Raiola.

Naar verluidt heeft Barcelona al vijftig miljoen euro op de talentvolle verdediger geboden, maar Juventus denkt ook nog steeds goede papieren te hebben. Dat schrijft Tuttosport. De Italiaanse koploper heeft een goede band met Mino Raiola, de zaakwaarnemer van De Ligt. Bij Ajax heeft de jongeling nog een contract tot medio 2021.

Juventus wil De Ligt halen om de verdedigingslinie te verjongen. Met spelers als Leonardo Bonucci (31 jaar), Giorgio Chiellini (34), Andrea Barzagli (37) en Medhi Benatia (31) beschikt de Oude Dame over een defensie die behoorlijk op leeftijd is. Na veertien duels heeft Juventus aan kop van de Serie A al acht punten voorsprong op Napoli.

In Spanje schreven verschillende media vorige week over een ontmoeting van Raiola en De Ligt met Barcelona. Volgens Sport zou de 19-jarige speler bereid zijn om een lucratievere aanbieding van bijvoorbeeld Paris Saint-Germain af te slaan om bij Barça te kunnen voetballen. Naar verluidt denkt De Ligt dat hij zich in Camp Nou het beste kan ontwikkelen.